Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 12:23

Ανακοίνωση Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας αναφορικά με τις διαφημίσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

EDDE

Με αφορμή τις πρόσφατες τηλεοπτικές διαφημίσεις, καταχωρήσεις στον έντυπο αλλά και ηλεκτρονικό τύπο, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες αλλά και τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν μελλοντικά να συμμετέχουν σε προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα διατροφής διαιτολογίας, από ιδιωτικούς φορείς, τα παρακάτω:

1. Η άσκηση του επαγγέλματος του Διαιτολόγου Διατροφολόγου στη χώρα μας, προϋποθέτει την απόκτηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος όπως αυτή ορίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) 133/2014.

2. Η απόκτηση πτυχίου ή βεβαίωσης σπουδών από ιδρύματα που δεν αναγράφονται στο ΠΔ 133/2014, δεν είναι δεδομένο ότι οδηγούν σε απόκτηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Διαιτολόγου Διατροφολόγου. Υπενθυμίζουμε ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως αναφέρονται στο σχετικό ΠΔ είναι τα παρακάτω:

i. Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
ii. Τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης
iii. Τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Κρήτης (Παράρτημα Σητείας)
iv. Τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Λάρισας (Παράρτημα Καρδίτσας)

Οι κάτοχοι πτυχίων της αλλοδαπής θα πρέπει να έχουν πτυχίο της αλλοδαπής που είναι ισότιμο και αντίστοιχο προς τα παραπάνω ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 38/2010 (Οδηγία 2005/36/ΕΚ), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει ή αναγνωρισμένο ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής από το ΔΟΑΤΑΠ.

Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε στους εν δυνάμει συναδέλφους Διαιτολόγους Διατροφολόγους των παραπάνω Ιδιωτικών Ιδρυμάτων, ότι η άσκηση του επαγγέλματος του Διαιτολόγου Διατροφολόγου ΧΩΡΙΣ την προαπαιτούμενη Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και θα αντιμετωπίζεται από την ΕΔΔΕ με αναφορές στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Εκ μέρους του Διοικητικού συμβουλίου

Ο                                            Ο

Πρόεδρος                               Γραμματέας

Σπυρίδων Κανελλάκης                 Βασίλειος Τσιρώνης