Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 10:15

Ανακοίνωση ΕΔΔΕ για δήθεν διαιτολόγους

EDDE

Ανακοίνωση ΕΔΔΕ

Με αφορμή πρόσφατα επαναλαμβανόμενα και πολλαπλασιαζόμενα περιστατικά παραπλάνησης και εξαπάτησης του κοινού από δήθεν ειδικούς και δήθεν διαιτολόγους η ΕΔΔΕ ενημερώνει τους πολίτες.

Το επάγγελμα του Διαιτολόγου Διατροφολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο με το ΠΔ 133/2014.

Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση του τίτλου του Διαιτολόγου Διατροφολόγου από κανένα, που δεν έχει από το νόμο τη προβλεπόμενη άδεια άσκησης επαγγέλματος. Πρόσβαση σε αυτή έχουν μόνο οι απόφοιτοι Τμημάτων Διατροφής Διαιτολογίας και όσοι έχουν αποδεδειγμένη επαγγελματική επάρκεια πιστοποιημένη από τα αρμόδια όργανα.

Φοιτητές, απόφοιτοι ΙΕΚ, Ιατροί Παθολόγοι ή άλλων ειδικοτήτων, Γυμναστές ή παραϊατρικά επαγγέλματα με μεταπτυχιακό στη Διατροφή δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του Διαιτολόγου Διατροφολόγου αλλά ούτε και να χρησιμοποιήσουν το τίτλο.

Επίσης εστιάζουμε τη προσοχή των πολιτών σε παραπλανητικούς τίτλους όπως Health Coach, Wellness Coach, Personal Trainer, Sports Specialist Nutritionist, Wellness Influencer, Healthy living influencer που δεν ανταποκρίνονται σε καμία αναγνωρισμένη επαγγελματική ιδιότητα. Η παρακολούθηση ολιγοήμερων σεμιναρίων ή ημερίδων δεν αποτελεί εξειδίκευση ούτε και αποδίδει επαγγελματική ιδιότητα.

Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι μέχρι σήμερα, δεν υφίστανται εξειδικεύσεις για το επάγγελμα του Διαιτολόγου Διατροφολόγου και η χρήση ειδικοτήτων δίπλα από το Διαιτολόγος Διατροφολόγος είναι παραπλανητική και αποτελεί αυθαίρετο αυτοπροσδιορισμό όταν αυτός δεν συνυπάρχει με σαφή επαγγελματική συναφή ενασχόληση (πχ Κλινικός Διαιτολόγος για τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία)

Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε προβολές και κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ατόμων που αυτοαποκαλούνται ειδικοί σε θέματα διατροφής. Η ΕΔΔΕ στα πλαίσια της διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας, της προαγωγής της και της προστασίας των πολιτών, έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη με καταδικαστικές αποφάσεις παραβάτες της νομοθεσίας.

Και θα συνεχίσει να το κάνει.

εδδε απατεώνες

Read 3080 times

Επικοινωνία

til τηλ: 2109966896

fax φαξ: 2111830565

email info@ed-de.gr

map  Λεβιδίου 23

       Αθήνα 10442

       Ελλάδα

ΔΣ ΕΔΔΕ

Πρόεδρος: Κανελλάκης Σπυρίδων

Αντιπρόεδρος: Γιακουμάκης Μάνος

Γραμματέας: Τσιρώνης Βασιλης

Ταμίας: Τσιούδας Θανάσης

Μέλη:

Υδραίος Γιάννης
Ζουμπανέας Ευάγγελος
Λάμπης Κωνσταντίνος

Συνδεθείτε μαζί μας

Κοινωνικά δίκτυα

facebookFacebook

twitterTwitter

youtubeYoutube 

Σύνδεση

Δεν είναι δυνατή η σύνδεαση