διαιτολογικό γραφείο

Με αφορμή την επανέναρξη των δια ζώσης συνεδριών των διαιτολογικών γραφείων, το ΔΣ της ΕΔΔΕ απευθύνεται στους Διαιτολόγους Διατροφολόγους τονίζοντας τα παρακάτω:

 1. Υπάρχει ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ για την πραγματοποίηση μόνο εξαιρετικά επειγόντων περιστατικών
 2. Να συνεχιστούν οι από απόσταση συνεδρίες όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν
 3. Να τηρούνται ΑΥΣΤΗΡΑ όλοι οι κανόνες υγιεινής όπως έχουν προβλεφθεί από τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες επιτροπές.
 4. Να υπάρχει σε εμφανές σημείο στο γραφείο ανακοίνωση που να επιβάλει τη χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίας.
 5. Οι επισκέψεις να πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ με προγραμματισμένα ραντεβού
 6. Συστήνουμε στους συναδέλφους να υπάρχει αραίωση των επισκέψεων (ένα περιστατικό ανά ώρα)
 7. Για την καλύτερη διαχείριση των περιστατικών συστήνουμε επίσης όπου και όποτε είναι δυνατόν την μείωση της συχνότητας των επισκέψεων (επίσκεψη ανά 10 μέρες ή 15 μέρες ή και περισσότερο)
 8. Να αποφεύγεται η συνύπαρξη ατόμων στους χώρους αναμονής 

Συνάδελφοι.

Η πανδημία είναι εδώ και στόχος και σκοπός μας είναι να αποτελέσουμε μέρος της λύσης και όχι συστατικό του προβλήματος. Η επιμελής και σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής αλλά και η τήρηση των παραπάνω κανόνων θα συμβάλει ουσιαστικά στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου εξάπλωσης του ιού στο γενικό πληθυσμό αλλά και στη κοινότητα των Διαιτολόγων Διατροφολόγων.

Η συμβολή μας στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας είναι καθοριστική.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να μην νοσήσει κανείς συνάνθρωπος μας από δική μας αμέλεια και ας μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Όπου και όποιος διαπιστώσει ότι έχει εκτεθεί σε περιστατικό με covid 19 άμεσα να επικοινωνεί με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και να προχωράει σε όλες τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ ενέργειες. Για αυτό το λόγο σας καλούμε όπως επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ 

EDDE

Το ΔΣ της ΕΔΔΕ ανακοινώνει στους Διαιτολογους Διατροφολόγους ότι ύστερα από πολυήμερες και επίμονες επικοινωνίες με το Υπ. Ανάπτυξης πέτυχε την τροποποίηση της ΚΥΑ και πλέον θα επιτρέπονται οι δια ζώσης συνεδρίες.

Η επιμονή μας στο να τονίζουμε και να υπενθυμίζουμε με κάθε τρόπο τη σπουδαιότητα και τη σημαντικότητα του ρόλου του επιστήμονα Διαιτολογου Διατροφολόγου στη σημερινή συγκυρία της πανδημίας του covid 19 αλλά και στη προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, έφερε το επιθυμητό θετικό αποτέλεσμα.

Η ΕΔΔΕ σαν βασικό της στόχο έχει την προάσπιση των δικαιωμάτων των Διαιτολόγων Διατροφολόγων αλλά και την ανάδειξη και εξύψωση του έργου τους.

Και σε αυτή τη κατεύθυνση σταθερά θα συνεχίσει να αγωνίζεται.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε προσπάθεια ενδυνάμωσης των αγώνων μας και σφυρηλάτησης της ενότητας όλων. Αλλά πάνω από όλα για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Το ΔΣ της ΕΔΔΕ

EDDE

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με έκπληξη παρατηρήσαμε διαβάζοντας την ΚΥΑ με Αριθ. Πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 71342 και Θέμα: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020» ότι ο ΚΑΔ που αφορά το επάγγελμα του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου 86.90.19.10 με τίτλο «Υπηρεσίες οδηγιών διατροφής από ειδικούς που δεν είναι γιατροί», αναστέλεται με εξαίρεση την εξ’ αποστάσεως συμβουλευτική.

Ως Διαιτολόγοι - Διατροφολόγοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και το ουσιαστικό νόημα όλων των ενεργειών σας, για αυτό και κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων της άνοιξης πρώτοι εμείς ως Ένωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας με αίσθημα ευθύνης σταθήκαμε δίπλα στις προσπάθειες της κυβέρνησης και συστήσαμε στους Διαιτολόγους – Διατροφολόγους να πραγματοποιήσουν όσες συνεδρίες είναι εφικτό μέσω διαδικτύου, κάτι το οποίο και έγινε. Οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν έμπρακτα και μείωσαν στο ελάχιστο απαραίτητο τις δια ζώσης συνεδρίες τους.

Ωστόσο το επάγγελμα του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου δεν μπορεί να πραγματοποιείται αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως καθώς σε πολλές περιπτώσεις ασθενών/πολιτών η δια ζώσης συνεδρία είναι απαραίτητη (πχ νεφροπαθείς, διατροφικές διαταραχές,  διαβητικούς, σαρκοπενικούς, αδυναμία χρήσης τεχνολογικών μέσων, με κινητικά προβλήματα που χρειάζονται κατ΄ οίκον παρακουλούθηση, με επικοινωνιακά προβλήματα όπως αυτισμό κλπ).

Επιπρόσθετα σε καιρούς που ο κατ’ οίκον περιορισμός αναπόφευκτα οδηγεί σε  αυξημένη λήψη τροφής, κακές διατροφικές συνήθειες και χαμηλότερη φυσική δραστηριότητα η διατροφική συμβουλευτική των ασθενών και του πληθυσμού κρίνεται ως ακρογωνιαίος λίθος για την υγεία από όλη την επιστημονική κοινότητα, το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και από Ευρωπαϊκούς  κρατικούς και μη φορείς όπως ο EFAD, υπουργεία άλλων κρατών κλπ σύμφωνα με τις πλείστες ανακοινώσεις τους.

Συνεπώς, η στέρηση της δυνατότητας πρόσβασης στις διαιτολογικές υπηρεσίες, δεδομένης της ανεπάρκειας παροχής τέτοιων υπηρεσιών από τα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη υγεία ασθενών και κατ’ επέκταση στη δημόσια υγεία κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων. Παράλληλα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η κακή θρέψη και η παχυσαρκία αυξάνουν τόσο την πιθανότητα νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας όσο και την παραμονή σε αυτή.

Για αυτούς του λόγους αιτούμαστε τη αλλαγή της ΚΥΑ με Αριθ. Πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 71342 (σελίδα 24 παράγραφος 43) έτσι ώστε να επιτρέπεται η συνέχιση της λειτουργίας των επαγγελματιών Διαιτολόγων – Διατροφολόγων δια ζώσης όπου είναι απαραίτητο και εξ’ αποστάσεως όπου είναι εφικτό όπως ισχύει και για όλα τα επαγγέλματα υγείας. 

ΤΟ ΔΣ της ΕΔΔΕ

2

Επιστολή της της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη προς την ΕΔΔΕ

Μπορείτε να διαβάσετε τη επιστολή ΕΔΩ 

Φέτος η ΠΟΣΣΑΔΙΑ διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό παιγνίδι με τη χρήση της τεχνολογίας για τα παιδιά και τους νέους. Σκοπός της η προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής, η πρόληψη και η ενημέρωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Παράλληλα, στόχος της είναι και η καταπολέμηση του στίγματος που περιβάλλει τη χρόνια αυτή πάθηση και δημιουργεί πλείστα προβλήματα τόσο στην προσωπική, όσο και στην κοινωνική ζωή των πασχόντων.

Η ΠΟΣΣΑΔΙΑ προσκαλέι όλους όσους ενδιαφέρονται, να λάβουν μέρος σ’ ένα παιχνίδι γνώσεων μέσα από τη συσκευή κινητού ή tablet. Δημιουργήσαμε μια εφαρμογή μέσα από την οποία θα τροφοδοτούμε τους συμμετέχοντες με ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό και στη συνέχεια θα τους καλούμε να τεστάρουν τις γνώσεις τους απαντώντας σε quiz γνώσεων.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση (9-13 Νοεμβρίου), κάθε παίκτης θα απαντά σε ατομικά challenges ερωτήσεων σχετικά με το ενημερωτικό/εκπαιδευτικό υλικό που θα λαμβάνει καθημερινά.

Στη δεύτερη φάση (14-22 Νοεμβρίου), το παιχνίδι «ανοίγει» και κάθε παίκτης μπορεί να παίζει εναντίον άλλων παικτών, αποκτώντας, ταυτόχρονα, μέσα από το παιχνίδι σημαντικές γνώσεις για την υγεία, τον Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Η διαδικασία εγγραφής για να συμμετάσχει κάποιος στο παιχνίδι είναι εξαιρετικά απλή και ολοκληρώνεται σε δύο απλά βήματα: είτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο εδώ ή σκανάροντας με το κινητό του το σχετικό QRCode που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό και συμπληρώνοντας τα ζητούμενα στοιχεία. Στη συνέχεια μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή «Diabetes Quiz Academy» είτε από το App Store είτε από το Google Play ανάλογα με τη συσκευή που διαθέτει και … το παιχνίδι αρχίζει!

POSSASDIA TRIPONTO QRCODE

Μπορείτε να δείτε το ενημερωτικό υλικό της καμπάνιας ΕΔΩ

1

 

EDDE

Σε ανταπόκριση της ανακοίνωσης της ΚΥΑ με ημερομηνία 06/11/2020 και θέμα "Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020" το ΔΣ της ΕΔΔΕ προχώρησε σε σύνταξη αιτήματος, απευθυνόμενο προς τα αρμόδια Υπουργεία και Αρχές.

Θέμα: «Αίτημα Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος για συνέχιση των δια ζώσης συνεδριών ως Υπηρεσία Υγείας.»

Με έκπληξη παρατηρήσαμε διαβάζοντας την ΚΥΑ με Αριθ. Πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 71342 και Θέμα: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020» ότι ο ΚΑΔ που αφορά το επάγγελμα του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου 86.90.19.10 με τίτλο «Υπηρεσίες οδηγιών διατροφής από́ ειδικούς που δεν είναι γιατροί́», αναστέλλεται με εξαίρεση την εξ’ αποστάσεως συμβουλευτική.

Ως κλάδος αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και το ουσιαστικό νόημα των περιοριστικών μέτρων για αυτό και κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων της άνοιξης πρώτοι εμείς ως Ένωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας με αίσθημα ευθύνης σταθήκαμε δίπλα στις προσπάθειες της κυβέρνησης και συστήσαμε στους Διαιτολόγους – Διατροφολόγους να πραγματοποιήσουν όσες συνεδρίες είναι εφικτό μέσω διαδικτύου, κάτι το οποίο και έγινε. Οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν έμπρακτα και μείωσαν στο ελάχιστο απαραίτητο τις δια ζώσης συνεδρίες τους.

Ωστόσο το επάγγελμα του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου δεν μπορεί να πραγματοποιείται αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως καθώς αναπόσπαστο τμήμα της διαιτολογικής πράξης απαιτεί φυσική παρουσία (μέτρηση ύψους, βάρους, εκτίμηση σύστασης σώματος – οιδημάτων, σαρκοπενίας κλπ) που σε κάποιες περιπτώσεις ασθενών μπορεί να γίνει αποκλειστικά και μόνο από επαγγελματικό εξοπλισμό δια ζώσης (πχ νεφροπαθείς, ασθενείς με διατροφικές διαταραχές, διαβητικούς σαρκοπενικούς κλπ). Επιπρόσθετα σε αρκετές περιπτώσεις η πραγματοποίηση των συνεδριών διαδικτυακά είναι αδύνατη, όπως σε ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας (σακχαρώδη διαβήτη, νεφροπάθειες, υπέρταση κλπ) που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση νέων τεχνολογιών αλλά και σε περιπτώσεις ασθενών με διατροφικές διαταραχές (νευρογενής ανορεξία, βουλιμία κλπ), παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες (αυτισμός, αναπηρίες που χρειάζονται κατ’ οίκον παρακολούθηση κλπ) καθώς δεν μπορούν για ψυχολογικούς ή νοητικούς λόγους να παρακολουθήσουν διαδικτυακές συνεδρίες.

Επιπρόσθετα σε καιρούς που ο κατ’ οίκον περιορισμός αναπόφευκτα οδηγεί σε αυξημένη λήψη τροφής, κακές διατροφικές συνήθειες και χαμηλότερη φυσική δραστηριότητα η διατροφική συμβουλευτική των ασθενών και του πληθυσμού κρίνεται ως ακρογωνιαίος λίθος για την υγεία από όλη την επιστημονική κοινότητα, το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ σύμφωνα με τις πλείστες ανακοινώσεις τους. Συνεπώς, η στέρηση της δυνατότητας πρόσβασης στις διαιτολογικές υπηρεσίες μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων σε όλους τους ανθρώπους ασθενείς και μη που χρειάζονται αυτές τις υπηρεσίες.

Για αυτούς του λόγους αιτούμαστε τη αλλαγή της ΚΥΑ με Αριθ. Πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 71342 (σελίδα 24 παράγραφος 43) έτσι ώστε να επιτρέπεται η συνέχιση της λειτουργίας του ΚΑΔ 86.90.19.10 δια ζώσης όπου είναι απαραίτητο και εξ’ αποστάσεως όπου είναι εφικτό όπως ισχύει και για όλα τα επαγγέλματα υγείας.

Το ΔΣ της ΕΔΔΕ

coronavirus covid19post

Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων που βρίσκονται σε "κόκκινη ζώνη" - επίπεδο 4 λόγω covid 19 σας ενημερώνουμε ότι λειτουργεί σελίδα της Κεντρικής Διοίκησης - Κυβέρνησης με τις ζώνες σε όλη την Ελλάδα

https://covid19.gov.gr/covid-map

Σε αυτή μπορείτε να δείτε σε τι επίπεδο είναι ο νομός που μένετε αλλά και ταυτόχρονα να δείτε τα μέτρα που ισχύουν για κάθε βαθμίδα επιφυλακής

 

WFD2020 BannerWeb 530x290 EN

Η πανδημία του covid 19 έφερε στην επιφάνεια ζητήματα και προβλήματα που σχετίζονται με τη διατροφή, την επάρκεια παραγωγής τροφίμων, την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και τους παραγωγούς.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση, αποτέλεσμα της πανδημίας, πλήττει όλες τις επιχειρήσεις σε κάθε οικονομικό τομέα αλλά ιδιαίτερα τους οικονομικά ευάλωτους και ασθενείς καλλιεργητές γης και παραγωγούς τροφίμων ειδικότερα στις φτωχότερες χώρες. Ειδικότερα στην Ελλάδα γίναμε μάρτυρες παραγωγών που δεν μπορούσαν να συλλέξουν τη σοδειά και να την διακινήσουν προς τη κατανάλωση.

Μπορεί στο πέρασμα του χρόνου να έχουμε καταφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο να παράξουμε αρκετά τρόφιμα έτσι ώστε να υποστηρίξουμε τη διατροφή του παγκόσμιου πληθυσμού, όμως η κατανομή της τροφής και η διάθεσή της προς τον πληθυσμό δεν είναι πάντοτε η σωστή και η πρέπουσα.

Η διαφοροποίηση ανάμεσα υποανάπτυκτες / αναπτυσσόμενες χώρες και τις ανεπτυγμένες οικονομικά είναι ορατή και καταγεγραμμένη.

Από την μία υπάρχει αβεβαιότητα, ελλείψεις, προβλήματα στη παραγωγή και αστάθεια στην επάρκεια τροφής. Από την άλλη υπάρχει υπερκατανάλωση, σπατάλη τροφής και παχυσαρκία.

Όσο ο καιρός περνάει και η παγκόσμια κοινότητα ανακάμπτει από την πανδημία του covid19 γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη για επανεκκίνηση και επανασχεδιασμό τον γραμμών παραγωγής τροφής και των διαδικασιών διάθεσης της.

Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε προς το μέλλον, να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία προς όφελος των παραγωγών και των υποσιτισμένων πληθυσμών.

Είναι επιτακτική η ανάγκη για μεγαλύτερη διάχυση της τεχνολογίας προς τους καλλιεργητές και τους παραγωγούς της τροφής. Μέσα από τον εκσυγχρονισμό της καλλιέργειας αλλά και μέσα από την ανάπτυξη μεθόδων προειδοποίησης για πιθανές φυσικές καταστροφές, κάνοντας εφικτή τη μείωση απώλειας τροφής κατά τα στάδια της παραγωγής.

Θα πρέπει οι κυβερνήσεις να αντλήσουν δεδομένα και να τα επεξεργαστούν με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Για να μπορέσουν να προγραμματίσουν και να προσανατολίσουν προς πιο παραγωγικές καλλιέργειες γης μειώνοντας την σπατάλη σε φυσικούς πόρους.

Η τεχνολογία μπορεί να μας έφερε όλους πιο κοντά και να μας έδωσε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε πιο άμεσα, όμως σήμερα η τεχνολογία πρέπει να χρησιμοποιηθεί στοχευμένα και εντατικά για την διάχυση επιστημονικής γνώσης και πληροφορίας , με εφαρμογή νέων μεθόδων εκτίμησης και ανάλυσης με τελικό στόχο την εξάλειψη της πείνας από τον πλανήτη.

Η παγκόσμια πρόκληση για εξάλειψη της πείνας και του υποσιτισμού είναι ακόμα εδώ και απαιτεί τη συμμετοχή και τη συνδρομή όλων.

Ο καθένας από μας μπορεί να γίνει κομμάτι αυτής της προσπάθειας και της αλλαγής για την επίτευξη αυτού του στόχου .

 • Εφαρμόζοντας σωστές διατροφικές επιλογές
 • Ακολουθώντας ορθά διατροφικά πρότυπα
 • Υποστηρίζοντας ενεργά τοπικούς παραγωγούς μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα της τροφής
 • Με διατροφικές επιλογές βασιζόμενες στην εποχικότητα
 • Μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο
 • Μηδενίζοντας τις τροφές που καταλήγουν στα σκουπίδια
 • Ασκώντας πίεση στα κέντρα αποφάσεων για διατροφικές πολιτικές προς όφελος των καταναλωτών και των πολιτών
 • Ζητώντας από τις κυβερνήσεις να υποστηρίξουν τους παραγωγούς τροφής και τους καλλιεργητές
 • Απαιτώντας δικαιότερη και καλύτερη αναδιανομή της παραγόμενης τροφής

Σήμερα είναι αναγκαίο περισσότερο παρά ποτέ να υποστηριχθούν πρωτοβουλίες και πολιτικές που σα στόχο θα έχουν όχι μόνο την καλύτερη κατανομή της τροφής αλλά και την ουσιαστική υποστήριξη των παραγωγών και των εργατών της γης που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή της.

Γιατί μέσα στην πανδημία, αυτοί συνέχιζαν τη προσπάθεια για παραγωγή τροφής και προώθησης της προς τους καταναλωτές. Μπορεί ολόκληρος ο πλανήτης να είχε σταματήσει να λειτουργεί όμως αυτοί συνέχιζαν μόνοι τον δικό τους αγώνα. Ας αφιερώσουμε και εμείς σε αυτούς αυτή την ημέρα.

Μπορείτε να κατεβάσετε το φυλλάδιο για την Παγκόσμια Μέρα Διατροφής εδώ

msd 2020 web banner header

Το Τμήμα Επιστημών Διατροφής και ΔιαιτολογίαςτουΔιεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.)σε συνεργασία με την ‘Ενωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος-Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στο διαδικτυακό 13οΜακεδονικό Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας που θα πραγματοποιηθεί στις 25 με 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες, συνεδρίες προφορικών ανακοινώσεων καθώς και στρογγυλές τράπεζες.

Είμαστε βέβαιοι, ότι σε συνέχεια των προηγούμενων πετυχημένων διοργανώσεων, το 13οΜακεδονικό Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων και στη διαδικτυακή μορφή του, θα αναδείξει το έργο που επιτελείται και θα παρουσιάσει σύγχρονα δεδομένα από τις πρόσφατες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Συνεδρίου στο www.msd2020.org

ΑΣΕΠ

 

Ανακοινώθηκε από τον ΑΣΕΠ η προκήρυξη 8 θέσεων Διαιτολόγων Διατροφολόγων ΠΕ και ΤΕ στα Δημόσια Νοσοκομεία της Χώρας.

Η Προκήρυξη αυτή έρχεται να καλύψει ένα μέρος των απαιτήσεων σε προσωπικό Διαιτολόγων Διατροφολόγων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Η πάγια θέση της ΕΔΔΕ ήταν και είναι ότι κανένας σχεδιασμός για την Δημόσια Υγεία και ειδικότερα για την Διατροφή δεν μπορεί να προχωρήσει όσο υπάρχουν σημαντικά κενά στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κάθε ενέργεια που καλύπτει κενά σε προσωπικό Διαιτολόγων Διατροφολόγων είναι προς τη θετική κατεύθυνση.

Οι θέσεις που προκηρύσονται είναι οι παρακάτω 

ΑΣΕΠ ΠΕ

ΑΣΕΠ ΤΕ

Μπορείτε να δείτε την προκήρυξη στον ΑΣΕΠ εδώ

layout set logo

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 ατόμων

 

Πρόσκληση για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 ατόμων σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ) συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

Υπάρχουν 21 θέσεις ΠΕ /ΤΕ

Δείτε τις θέσεις εδώ


Μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες εδώ.


Προσοχή Λήγει

ΔΕΥΤΕΡΑ 6-7-2020

Σελίδα 1 από 21

Επικοινωνία

til τηλ: 2109966896

fax φαξ: 2111830565

email info@ed-de.gr

map  Λεβιδίου 23

       Αθήνα 10442

       Ελλάδα

ΔΣ ΕΔΔΕ

Πρόεδρος: Κανελλάκης Σπυρίδων

Αντιπρόεδρος: Γιακουμάκης Μάνος

Γραμματέας: Τσιρώνης Βασιλης

Ταμίας: Τσιούδας Θανάσης

Μέλη:

Υδραίος Γιάννης
Ζουμπανέας Ευάγγελος
Λάμπης Κωνσταντίνος

Συνδεθείτε μαζί μας

Κοινωνικά δίκτυα

facebookFacebook

twitterTwitter

youtubeYoutube 

Σύνδεση

Δεν είναι δυνατή η σύνδεαση