Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) έχει δημιουργήσει διαδραστικό εργαλείο DRV Finder. Το εργαλείο αυτό παρέχει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στις διαιτητικές τιμές αναφοράς της EFSA (Dietary Reference Values)…
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ ο νέος Οδηγός Ορθής Πρακτικής για τις επιχειρήσεις ζαχαροπλαστικής και συναφών επαγγελμάτων.
Σχέδιο επιστημονικής γνωμοδότησης για την αξιολόγηση επικινδυνότητας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων στους οργανισμούς που διαβιούν εντός του εδάφους Κατηγορία: EFSA Σύντομη Περιγραφή: Δημόσια διαβούλευση της EFSA Για να διαβάσετε πατήστε…
Η EFSA, έχει αναρτήσει προς δημόσια διαβούλευση το σχέδιο επιστημονικής γνωμοδότησης για τις Τιμές Διαιτητικής Πρόσληψης της βιταμίνης D. Το σχέδιο αυτό, το οποίο εκπονήθηκε από την Επιστημονική Ομάδα της EFSA…
Η EFSA έχει θέσει προς δημόσια διαβούλευση το σχέδιο οδηγού για τον καθορισμό των υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών για την αξιολόγηση της επικινδυνότητας από την τροφιμογενή έκθεση.
Η EFSA διοργανώνει στις 10 Μαρτίου 2016 και ώρες 10:00-11:00 (GMT+1) ένα διαδικτυακό σεμινάριο για την παρουσίαση των επιστημονικών πλευρών που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την προετοιμασία μίας αίτησης…
On 4 June 2015, the European Food Safety Authority (EFSA) released its scientific opinion on acrylamide in food. The conclusion was that based on evidence from animal studies, dietary exposure to…
Δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου επιστημονικής γνωμοδότησης για τις Τιμές Αναφοράς Διαιτητικής Πρόσληψης (Dietary Reference Values) για τον σίδηρο.
Δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου επιστημονικής γνωμοδότησης για τις Τιμές Αναφοράς Διαιτητικής Πρόσληψης (Dietary Reference Values) για τον σίδηρο.
More...
Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της, τιμές αναφοράς διαιτητικής πρόσληψης για τη βιταμίνη Α, για το γενικό πληθυσμό.
Σας γίνεται γνωστό ότι στις 5 Ιουνίου 2014 δηµοσιεύτηκε ο σχετικός Κανονισµός αριθ. (ΕΕ) 601/2014 της Επιτροπής στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ L 166/11/05.06.2014) όσον αφορά στην τροποποίηση του Παραρτήµατος II του Κανονισµού (ΕΚ) αριθ.…
Τα πρόσθετα τροφίμων (χρωστικές, γλυκαντικές ύλες και άλλα πρόσθετα πλην των χρωστικών και γλυκαντικών), τα οποία έχουν λάβει έγκριση για χρήση σε τρόφιμα πριν από τις 20 Ιανουαρίου 2009 υπόκειται…
Η EFSA έχει αναρτήσει προς δημόσια διαβούλευση ένα έγγραφο συζήτησης με τίτλο «Μετασχηματισμός προς μία ανοικτού χαρακτήρα EFSA». Ο στόχος του εγγράφου είναι η συλλογή σχολίων και απόψεων από κάθε ενδιαφερόμενο…